Горјан Петровски (Гоки) – гитара и пратечки вокали во НОКАУТ од 2006

Роден е на 9 јули 1981 година во Скопје.

Првиот контакт со музика го има 11-годишна возраст, поточно во 1992 година.

По многубројни соработки со познати македонски музички имиња, на НОКАУТ им се приклучува во 2006 година и до ден денес е главна гитарска поддршка на бендот.

Покрај редовните активности со НОКАУТ, Горјан работи и на музика за филм, реклами, корпоративни видеа и сл.

Среќно оженет со Фросина и татко на Јована.